Panouri solare cu tuburi vidate

PACHETE PANOURI SOLARE TUBURI VIDATE

panou1
VEZI PACHETELE

PANOURI SOLARE CU TUBURI VIDATE PRESURIZATE

panou2
VEZI PANOURILE

PANOURI SOLARE CU TUBURI VIDATE NEPRESURIZATE

panou3
VEZI PANOURILE

Principiul de funcţionare se bazeaza pe conversia radiatiei solare in caldura si utilizarea acesteia pentru incalzirea apei. Panourile solare au ca destinatie prepararea de apa calda menajera, incalzirea agentului termic in instalatiile de incalzire si incalzirea apei din piscine printr-un schimbator de caldura.

 Cand folosesti panouri solare pentru apa calda, ai o sursa de energie verde si regenerabila, care reduce emisiile de dioxid de cabon in aer. Marele avantaj al utilizarii panourilor solare este ca se foloseste drept sursa de energie soarele. Lumina soarelui este gratis. 

 Sistemul de panouri solare functioneaza atata timp cat este soare afara. Totusi in lunile de iarna trebuie suplimentat cu centrala termica sau cu o rezistenta electrica. Trebuie să vă informăm că iarna, când temperaturile sunt negative, funcţionează numai panourile solare cu tuburi de sticlă vidate de tip termos cu heat pipe, deoarece principiul de funcţionare al acestora se bazează pe absorbţia radiaţiei infraroşii din domeniu vizibil al luminii solare numai de către elemente care sunt foarte bine izolate termic faţă de mediul exterior.

 Majoritatea centralelor termice si boilerelor se pot folosi in combinatie cu panuri solare cu tuburi vidate, care au cel mai bun randament. 

Avantaje, benefiucii:
• Sursa de energie (radiatia solara) pe care o folosesc sistemele solare pentru a functiona este gratuita ceea ce reduce considerabil costurile la electricitate sau gaz.
• Poate să asigure 60%-70% din nevoia de apa calda menajera/an.
• Durata lunga de exploatare – minim 20 ani.
• Cheltuieli minime de intretinere – functioneaza fara mecanisme complicate.
• Fiabilitate ridicata – rezistenta la grindina de 25 mm.
• Energia termica colectata poate fi stocata.
• Sunt simplu de instalat.

Amortizarea investitiei dupa 2-3 ani. Aceasta perioada se scurteaza in cazul utilizarii instalatiei intensiv sau se lungeste  daca este folosita ocazional.

Panouri Solare Vitioreanu

Panouri Solare Pintiuta

Panouri Solare Proistosescu

Panouri Solare Rosiori

Panouri Solare Ion Marin

Panouri Solare Viorel

Panouri Solare ARO

Instalare si pozitionare

Orientarea optima a panourilor este catre sud pentru ca acestea sa primeasca maximum de lumina solara si sa genereze maximum de energie pe intreaga durata a zilei. Soarele rasare la est, apune la vest, iar la sud este in cel mai inalt punct al traiectoriei sale.

Figura exprima radiatia solara ca procent din radiatia globala in raport cu unele suprafete inclinate orientate diferit fata de pozitia SUD.

Harta prezinta radiatia solara globala in Romania, masurata pe suprafete orizontale. Cu ajutorul figurii si a hartii, se poate estima valoarea anuala a radiatiei solare care cade pe suprafatele pe care sunt amplasate panourile solare .
100% este radiatia solara care cade pe o suprafata orizontala, care, in sudul Romaniei este intre 1420 si 1451 kWh / mp / an. Unghiul optim de inclinare este de 45°

Cere OFERTA Personalizata!





    Panouri Solare